Εκτύπωση

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου του Κολεγίου Τέρρα Σάντα λένε «ΟΧΙ» στον ρατσισμό

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, Λευκωσία. Πολύ πρωινό ξύπνημα, πριν χαράξει ακόμη. Με το μεγαλύτερο φεγγάρι του έτους να με καλημερίζει. Είναι μαγικό να ταξιδεύεις συντροφιά με την χαραυγή. Κι όταν σε υποδέχονται άνθρωποι με ζεστά χαμόγελα τότε πια ξέρεις πως αυτή η μέρα δεν μπορεί παρά να κυλήσει όμορφα. Πολύ όμορφα.

Ο Σελ Σίλβερσταϊν μας έδωσε την αφορμή. «Το Κομμάτι που λείπει..» μας προβλημάτισε. Μας συγκίνησε. Η σύντομη κουβέντα μας άγγιξε ευαίσθητα σημεία. Όλοι μας κάπου τον έχουμε συναντήσει τον ρατσισμό. Κάποιοι τον αποφύγαμε, κάποιοι άλλοι όχι. Το θέμα είναι να μην μας ξαναζυγώσει.

    

Τα παιδιά συνεργάστηκαν υποδειγματικά. Έγιναν αυτόπτες μάρτυρες υποθετικών περιστατικών και ένωσαν τις φωνές τους. Ενάντια στην διαφορετικότητα και στην περιθωριοποίηση. Ενάντια στον εκφοβισμό. Κατανόησαν. Αποδέχτηκαν. Επανέλαβαν πως η σιωπή σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ είναι χρυσός! Μα δεν αρκέστηκαν μόνο σ' αυτό. Το μήνυμα που στέλνουν είναι  ξεκάθαρο. Αδιαπραγμάτευτο.

    

Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Ευαγόρα Αριστοτέλους, τον διευθυντή του Γυμνασίου και του Λυκείου του Κολεγίου Τέρρα Σάντα, για την πρόσκληση και την ζεστή φιλοξενία.

Η φωνή σας έχει δύναμη, παιδιά!

Εύη Νικολαΐδου