Εκτύπωση

Η Γ΄ Τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού «Κλείνει την πόρτα στον ρατσισμό»

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2107. Σήμερα επισκέφτηκα το 4ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Λεμεσού μέσα στα πλαίσια του προγράμματος ένταξης από τοπικές αρχές με τίτλο «Λεμεσός: Μια πόλη ο κόσμος όλος». Ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δύο τμήματα της Γ΄ Τάξης. Δύο διαφορετικές εμπειρίες, εξίσου δυνατές. Κι ένας κοινός στόχος: Να κλείσουμε την πόρτα στον ρατσισμό.

   

Και το κάναμε. Δίχως δεύτερη σκέψη. Με φρέσκιες ιδέες και μπόλικη φαντασία. Με λέξεις και χρώματα. Με συνθήματα και ζωγραφιές. Τα παιδιά έγιναν φίλοι με τον Γκεόργκι, βοήθησαν την Μυρτώ την ώρα που κανείς άλλος δεν ήθελε να το κάνει και κατήγγειλαν τον σχολικό εκφοβισμό. Γιατί αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει εδώ. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

   

   

   

Κι αν τυχόν στη σφαίρα της φαντασίας ο ρατσισμός ήταν βροχή που έβρεχε μανιασμένα εμείς απλά θα μπαίναμε κάτω από την ομπρέλα! Διαφορετικά διαδηλώνουμε ειρηνικά για την εξάλειψή του. Στεκόμαστε εμπόδιο στο πέρασμά του..

Ευχαριστώ πολύ την διευθύντρια του σχολείου, την κυρία Βαρβάρα Ελισσαίου-Αλεξάνδρου για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία, όπως επίσης τον κύριο Γιώργο Χριστοδούλου και την κυρία Στέφανη Χαπίδου, τον δάσκαλο και την δασκάλα των τμημάτων Γ1 και Γ2 αντίστοιχα. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Βαλεντίνα Κυριάκου, Κοινωνική Λειτουργό από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Δήμου Λεμεσού, για την αμέριστη βοήθειά της.

«Δεν σωπαίνω εγώ. Σωπαίνει ο ρατσισμός». Μην το ξεχνάτε, παιδιά!

Εύη Νικολαΐδου