Εκτύπωση

"Η Λογοτεχνία στις Παγκύπριες Εξετάσεις" - Παρουσίαση στη Λεμεσό - Πρόσκληση

Το βιβλίο αυτό είναι ένα εγχειρίδιο μελέτης της Λογοτεχνίας ως εξεταζόμενου μαθήματος στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Δομημένο πάνω στη φιλοσοφία του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος και τους στόχους των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας, αποτελεί εύχρηστο εργαλείο στα χέρια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όχι μόνο.

Στα περιεχόμενά του θα βρείτε τις ερμηνευτικές αναλύσεις όλων των ποιητικών και πεζών κειμένων της εξεταστέας ύλης με εύστοχες παρατηρήσεις για την τεχνοτροπία των δημιουργών, τις σχολές και τα ρεύματα που επηρέασαν την λογοτεχνική τους έκφραση. Παράλληλα, θα βρείτε ορισμούς και επεξηγηματικά σχόλια για εκφραστικά μέσα, σχήματα λόγου και στοιχεία τεχνικής που φωτίζουν με έξυπνο τρόπο λεπτομέρειες που θεωρούνται απαραίτητες. Επιπλέον, οι απαντήσεις των ερωτήσεων των σχολικών εγχειριδίων καθώς επίσης και πρόσθετες ερωτήσεις μορφής, περιεχομένου, κατανόησης και σχολιασμού των κειμένων εξυπηρετούν την σωστή εμπέδωση της διδακτέας ύλης.

Απώτερος στόχος του βιβλίου είναι να οργανώσει μεθοδικά την μελέτη σας δίχως να γίνεται φορτικό με την επανάληψη τετριμμένων πληροφοριών.

Η Λογοτεχνία στις Παγκύπριες Εξετάσεις
Εύη Νικολαΐδου
Εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ